Te druk voor vrijwilligerswerk

Eén van de cursisten bij Meer Vrijwilligers in Kortere tijd bedacht ooit een op Lucky TV gebaseerde campagne om nieuwe vrijwilligers te werven, met als thema: word ook vrij-WILLY bij onze club. Onze koning ‘Willy’ vervulde de glansrijke hoofdrol in deze succesvolle wervingsactie.

Wat deze club nooit voor mogelijk had gehouden, gebeurde een andere club in het land kortgeleden voor het tweede jaar op rij. In de verouderde sporthal, waar dankzij de winterse afgelastingen nog even werd gezaalvoetbald, verschenen onopvallend enkele mannen met oortjes in.

Maxima

Inmiddels was de hal gevuld met twee meisjes hockeyteams. Op de houten bankjes tussen de andere ouders nam een onopvallende dame plaats. “Goh, u lijkt wel een beetje op Maxima”, grapte één van de vrijwilligers van de club. “Mevrouw, ik bén Maxima!” was het antwoord. Onze Koningin kwam niet alleen kijken bij de uitwedstrijd van haar hockeyende prinses, maar was die dag ook ‘rij-moeder’, zo vertelde zij!

Dus vraagt u binnenkort iemand om vrijwilligerswerk te gaan doen op uw club, en krijgt u het antwoord: “te druk”, dan weet u beter. Als zelfs onze Koningin tijd maakt voor vrijwilligerswerk, dan kan iedereen dat immers?!

 

 

 

 

  • Aangemaakt op .